Logo Utrecht University

CO.LABORATIONS | Partnerships in Media and Culture

Agenda

The Instant Composers Pool and Improvisation Beyond Jazz – Boekpresentatie & Concert

Op 19 maart presenteert Floris Schuiling zijn boek The Instant Composers Pool and Improvisation Beyond Jazz in Tivoli Vredenburg. De Instant Composers Pool is een wereldberoemd collectief voor geïmproviseerde muziek, waarvan het belang voor de Nederlandse jazz en geïmproviseerde muziek moeilijk overschat kan worden.

Het boek beschrijft de geschiedenis van de groep en hun achtergrond in een kruisbestuiving tussen jazz, moderne gecomponeerde muziek, performance art, en de cultuur van de jaren zestig. Het beschrijft bovendien in detail hoe de groep muziek maakt, en wat dit betekent voor ons begrip van improvisatie en muzikale creativiteit.

De presentatie van dit boek wordt gecombineerd met een concert van de Instant Composers Pool. Verschillende gastsprekers, waaronder Walter van de Leur, Loes Rusch, Bert Vuijsje en Geert Buelens, delen materiaal en herinneringen uit de roemrijke geschiedenis van deze band.

Voor tickets en meer informatie, zie deze website.

 

Deze avond wordt georganiseerd door het Centre for the Humanities (Universiteit Utrecht) in samenwerking met het Instituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek (ICON), de Onderzoeksgroep Muziekwetenschap (Universiteit Utrecht) en TivoliVredenburg.