Logo Utrecht University

CO.LABORATIONS | Partnerships in Media and Culture

News

Lancering CLARIAH MediaSuite – Versie 2

In december 2017 is de nieuwe versie van de CLARIAH MediaSuite gelanceerd: mediasuite.clariah.nl. Met de MediaSuite kan je naast de volledige catalogus van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, ook de Jean Desmet collectie van het EYE Filminstituut, de volledige krantencollectie van de Koninklijke Bibliotheek en een aantal Oral History collecties doorzoeken. Uniek is dat de MediaSuite het mogelijk maakt om deze collecties naast elkaar te doorzoeken en dwarsverbanden te leggen tussen deze collecties.

Wil je jezelf trainen in het gebruik van de MediaSuite? Van 2 t/m 6 juli 2018 is er een CLARIAH Mediastudies Summerschool voor en door RMAs, PhDs, postdocs en docenten/hoogleraren, waarin er in groepen aan onderzoeksprojecten worden gewerkt. Registreren kan hier, via Eventbrite.

Wil je brainstormen over het gebruik van de MediaSuite in je onderwijs? Contacteer dan Jasmijn Van Gorp. De MediaSuite is voor alle UU-staf en -studenten toegankelijk middels hun Solis-ID. Versie 3 van de MediaSuite – met meer functionaliteiten en updates van bestaande functionaliteiten – wordt in april 2018 verwacht.