CO.LABORATIONS | Partnerships in Media and Culture

Projects

Kikker Kijkers

Kikker Kijkers is een samenwerkingsproject tussen Theaterwetenschap Utrecht (departement Media- en Cultuutwetenschappen) en Theater Kikker, een vlakke vloer theater in Utrecht, dat vooral een podium biedt aan jonge, talentvolle theatermakers.

Ieder seizoen biedt Theater Kikker plek aan gemotiveerde studenten om een seizoen lang de programmering van Theater Kikker te volgen. De geselecteerde deelnemers kijken een seizoen lang zoveel zij kunnen, schrijven daar een recensie of blog over en interviewen een aantal makers. Geslaagde teksten worden op de website van Theater Kikker gepubliceerd. Iedere maand komen zij samen met programmeur Jolie Vreeburg om hun ervaringen te delen en te reflecteren op het hedendaagse theater- en danslandschap. Soms gaan ze mee op scoutingstocht om voorstellingen voor het volgende seizoen te selecteren.

Kikker Kijkers is in 2014 geboren uit de behoefte om studenten van binnenuit kennis te laten maken met het vak van programmeur, om hun kennis en inzicht van het hedendaagse theaterlandschap te vergroten, hun horizon te verbreden en vooral om hun blik en hun schrijven te scherpen. Dit geeft hen belangrijke tools in handen die ze later in het professionele veld van theater en dans goed kunnen gebruiken.

https://www.theaterkikker.nl/kikker-kijkers/