Logo Utrecht University

CO.LABORATIONS | Partnerships in Media and Culture

Agenda

30 June 2017
14:00 - 18:30
Parnassos, Kruisstraat 201 Utrecht

Programma Co.Lab Carroussel op 30 juni 2017

Programma Co.Lab Carroussel op 30 juni 2017 tijdens MCW stafmiddag en eindfeest

lokatie: diverse ruimten in Parnassos, Kruisstraat 201 Utrecht

Op 30 juni 2017 organiseert Co.Laborations, het MCW expertisecentrum, tijdens de stafmiddag een dynamisch programma waarbij partnerschappen met organisaties in het media en cultuurveld centraal staan. Samen met enkele van onze partners bieden we tijdens deze middag een blik op lopende en geplande samenwerkingen van Co.Laborations. Bovendien leren we tijdens deze carroussel de ruimtelijke mogelijkheden van Parnassos in de Kruisstraat beter kennen. Het programma tot nu toe:

14:00 – 14:45 Muziekzaal Parnassos

Algemene introductie stafmiddag.

14:45 – 15:00 Muziekzaal

Start programma Co-Lab met korte introductie van Michiel de Lange, gevold door een gezamenlijke brainstorm volgens het format “10 boxes 10 ideas”, geleid door Sigrid Merx.

15:00 – 16:30 in diverse zalen van Parnassos 

Gedurende 90 min Co.Laborations Carrousel met diverse showcases en partnerschappen verspreid door Parnassos. Groepen kunnen van het een naar het andere project lopen. Op visuele wijze en door te doen krijgen zij een beeld van projecten en partnerschappen. met onder andere de volgende activiteiten:

We werken samen met meerdere schoolklassen in het Ithaka-project rondom het thema mediawijsheid en tonen een videoverslag van de pilot en delen met jullie de volgende stappen in die samenwerking. Impakt Festival biedt ons een sneak preview van het komende festival eind oktober 2017, gekoppeld aan ons onderwijs, en exposeert werk van studenten die met het materiaal uit de video-archieven van Impakt Channel zelf nieuwe content cureren. We presenteren een project in samenwerking met het Stut Theater, waarbij studenten tijdens het Net Even Anders Festival in Overvecht een documentaire hebben gemaakt over culturele uitwisseling en nemen – letterlijk! – een kijkje achter de voordeur van éen van deze studenten in Parnassos. In samenwerking met het Nederlands Filmfestival ondervinden we hoe je met virtual reality immersieve ervaringen en nieuwe vormen van storytelling kunt creëren. We krijgen verder een visueel verslag van het International Community Arts Festival. Medialab SETUP host een workshop data-discriminatie, waarbij participanten zelf aan de slag gaan.

16:30 – 17:15 Bar

Aan het eind van de caroussel komen we weer bijeen, dit keer in de bar van Parnassos. Gedurende ca. 45 min gaan we wederom onder bezielende leiding van Sigrid Merx gezamenlijk aan het werk in een brainstorm/speed-dating sessie volgens het format “Black Market of Useful and Non-Useful Knowledge”.

17:15 Bar 

Borrel

De Co.Lab Carroussel vindt plaats op 30 juni tijdens de stafmiddag, tussen 14:00 en 17:00 in meerdere zalen van Parnassos, Kruisstraat 201 in Utrecht. Zie uu.nl/colaborations.